Responsive Webdesign

Gebruiksvriendelijkheid en design gaan hand in hand. Naast het feit dat uw website functioneel moet zijn, moet deze natuurlijk ook mooi zijn. Binnen enkele seconden beslist een bezoeker of uw website voldoet aan de verwachting en aansluit op zijn/haar vraag. De bezoeker blijft of vertrekt.

Daarnaast blijft het aantal verschillende soorten apparaten waarop uw website kan worden weergegeven groeien. Deze hebben allemaal hun eigen resolutie en afmetingen. Wanneer u een website heeft is het belangrijk dat deze overal goed zichtbaar is. Responsive Webdesign is één van de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van internet. Een responsive website maakt het namelijk mogelijk om een website in één versie te ontwikkelen die zichtbaar is in verschillende schermresoluties. Een responsive website past zich automatisch aan, aan het formaat van het scherm aan, zonder dat er teksten of afbeeldingen verloren gaan. Zelfs nu nog zijn er erg veel websites die niet goed werken op tablets en smartphones. Responsive Webdesign is dus geen hype, het is een must!

Responsive Webdesign zorgt voor vele voordelen:

  • Aangepast aan resoluties
  • Tekst altijd leesbaar
  • Afbeeldingen altijd goed zichtbaar
  • Te combineren met een maatwerk website (CMS)
  • Geen dure apps per OS
  • Bij het schalen van een site transformeert een responsive website direct in de hoogte, breedte, margins en fonts

Google houdt van Responsive Webdesign

We weten allemaal dat Google een belangrijke speler is in de zoekmachine wereld. Google heeft dan ook wereldwijd het grootste marktaandeel met 67%. In Nederland is dit zelfs 93%. Alweer een tijd terug in 2012 heeft Pierre Farr (Google Webmasters trend analist) duidelijke richtlijnen en aanbevelingen gedaan voor mobiele zoekmachine optimalisatie (SEO). Lang verhaal kort, Google beveelt Responsive Webdesign aan wanneer dit mogelijk is. En met Google’s reusachtige marktaandeel kan je dit advies moeilijk links laten liggen.

Lees meer over SEO