Webhosting

Met alleen de registratie van een domeinnaam heeft u nog geen website. Om uw website beschikbaar te maken via het internet, heeft u webhosting nodig. dsbp | webdesign biedt naast de registratie van uw domeinnaam en de ontwikkeling van uw website ook een All-inclusive hostingpakket aan.

Dankzij webhosting kunt u bestanden opslaan op een unieke locatie die te bereiken is via het internet. Dit wordt een webserver genoemd. Door uw domeinnaam aan de opgeslagen website te koppelen, worden de bestanden online zichtbaar bij het intypen van het juiste internetadres (www.uw-domeinnaam.nl). U kunt een webserver vergelijken met een krachtige computer. Net zoals dat u op een computer meerdere bestanden kunt opslaan die u of een andere gebruiker van de computer kan bekijken, kunt u op een webserver een websitebestand plaatsen. Omdat de webserver een permanente verbinding met het internet heeft, kan iedereen via internet het bestand bekijken.

Shared hosting of VPS?

Voor een standaard website kunt u gebruik maken van Shared hosting. Uw website wordt op een gedeelde standaard server geplaatst. Voordeel voor u zijn de lagere kosten ten opzichte van VPS (Virtual Private Server). Nadeel is dat de snelheid van uw website over het algemeen lager is dan bij VPS.

Voordeel van een VPS is dat u de server kunt inrichten zoals dat voor uw website het beste is. Nadelen zijn de hogere kosten voor webhosting en het onderhoud van de server. Dit dient u in tegenstelling tot Shared hosting zelf uit te voeren. Geen nood, dsbp | webdesign kan het serverbeheer voor haar rekening nemen.

Vanwege veiligheidsaspecten bent u bij een maatwerk CMS altijd gebonden aan een VPS.